פרגולות אלומיניום הם הדבר החם והפופולארי בתחום עיצוב החוץ בעשור או שניים האחרונים, במיוחד במדינה שטופת שמש כמו ישראל. באינספור בתים פרטיים חדשים, מרפסות בדירות, מקומות ציבוריים למיניהם, בתי עסק ומשרדים של חברות ניתן למצוא כיום פרגולת אלומיניום חדשה אשר אמורה להחזיק מעמד ולשמור על הצורה והמראה שלה גם לאורך שנים ארוכות קדימה. מהן האפשרויות השונות העומדות בפני כל מי שמתעניין בפרגולת אלומיניום כיום?
פרגולת אלומיניום חשמלית – בבתים רבים מעדיפים להשקיע כיום עוד כמה שקלים בפרגולת האלומיניום החדישה על מנת להפכה לפרגולה חשמלית. למה הכוונה ב"פרגולת אלומיניום חשמלית"? ובכן, אחד החסרונות של פרגולות "סטאטיות" (כלומר, פרגולות רגילות וקבועות) הוא כי בשעות מסוימות של היום קרני השמש עשויות לחדור מבעד לשלבי הפרגולה, בעוד בשעות אחרות היא עשויה להטיל צל מלא. בעוד אנו עשויים לרצות להכניס אור שמש טבעי בזמנים מסוימים, ולהשיג צל מלא במצבים אחרים, הפתרון המתבקש הוא פרגולה "דינמית" – כזו בה ניתן לשלוט על מצב השלבים ולשנות את פתיחתם/סגירתם על פי רצוננו.
פרגולת אלומיניום חשמלית כוללת מנוע חשמלי קטן אשר פותח וסוגר את שלבי הפרגולה בשליטתנו, כך שניתן לנוע ממצב של סגירה מלאה (ובמקרים מסוימים אטומה ממש, גם מפני כניסה של מי גשמים) ועד לפתיחה אשר תאפשר לשמש להיכנס בחופשיות פנימה, בכל שעה של היום.
פרגולות אלומיניום תלויות – במקומות רבים ניתן למצוא כיום פרגולות אלומיניום תלויות, אשר אינן עומדות על עמודים המשמשים כרגליים (בדומה למרבית הפרגולות הסטנדרטיות שאנו מכירים). במקרה של פרגולה תלויה הקונסטרוקציה עצמה תפוסה לצידי הבניין, והתוצאה המתקבלת לרוב היא פרגולה מרשימה ביותר ותלויה, כזו אשר יוצרת שטח מוצל נרחב ואינה נתמכת ישירות מהקרקע, אלא מהמבנים אליהם היא מחוברת. במקרים רבים ניתן למצוא פרגולות תלויות אשר מחוברות לשני מבנים שונים, כל אחד מצד אחר, מה שיוצר צורה של גשר ושטח מקורה מתחתיו. פרגולה תלויה מתאימה, למשל, במקומות בהם אין יותר מדי שטח ומעוניינים לספק פתרון הצללה עבור הכניסה לבית, למשל, או כל שטח אחר בו אין יותר מדי מקום להציב רגליים גדולות ומאסיביות. בנוסף, במידה ומעוניינים לשמור על שטח מסוים נקי ופנוי יחסית (לדוגמה – השטח שלצד הבריכה בחצר…), פרגולת אלומיניום תלויה יכולה להוות פתרון אידיאלי.
פרגולה נגד גשם – בעוד פרגולה לרוב משמשת ליצירת הצללה והגנה מפני השמש (מה שרלבנטי במיוחד באקלים השמשי הים תיכוני…), אין מניעה כי היא תשמש גם להגנה מפני גשם. במקרה זה עליה להיות פרגולה סגורה, או לפחות כזו עם אפשרות לסגירה מלאה. כבר הזכרנו את הפרגולה החשמלית, בה ניתן לרוב לסגור את השלבים באופן מלא, אך יש לוודא לפני שמזמינים פרגולה נגד גשם כי היא אכן מצוידת באפשרות לסגור את השלבים (בצורה חשמלית או ידנית) באופן מלא, וכי השלבים נסגרים בצורה המאפשרת איטום מפני כניסת מים. כך, ניתן להשמיש את השטח שמתחת לפרגולה גם בתקופת החורף, ואולי אף לחשוב על סגירת חורף משלימה, אשר תהפוך את אותו שטח לחדר לכל דבר ועניין.
תוספת סוככים להצללה יתרה – אחת הבעיות המתעוררות לא אחת עם פרגולות שונות, היא הזווית ממנה מגיעה השמש בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחר הצהריים – זווית המאפשרת לאור השמש להגיע אלינו ללא כל בעיה, כאשר אנחנו יושבים בחצר או במרפסת מתחת לפרגולה. בעוד לפרגולה ה"סטנדרטית" אין קירות אנכיים (מדובר בהצללה עילית בעיקרה), ניתן להשלים את הפרגולה באמצעות הזמנה של סוככים אשר נתלים מצידי הפרגולה, וניתנים כמובן לפתיחה וסגירה כרצוננו. זה מאפשר לנו לשלוט בדיוק על כמות השמש אליה אנו מעוניינים להיחשף, להסתיר רק את הכיוון הספציפי ממנו מגיעה השמש כאשר אנחנו רק רוצים לא להסתנוור ולהבטיח כי ניתן להשתמש בפרגולה בכל שעה של היום וליהנות בדיוק מכמות החשיפה הרצויה לשמש. חשוב לציין כי את הסוככים ניתן ורצוי להזמין יחד עם הפרגולה, כך שיגיעו כחלק ממנה, יכללו באחריות של הפרגולה, יתאימו מבחינת צבעים ועיצוב וכמובן יהיו ברמת האיכות הגבוהה ביותר.
לסיכום, ישנן מגוון אפשרויות שונות של פרגולת אלומיניום למרפסת או לחצר, כאלו אשר יבטיחו כי לכל בית, דירה, משרד או מרחב מסחרי/ציבורי ניתן יהיה להתאים את הפרגולה המושלמת והמתאימה ביותר עבורו.
לצפייה בפרויקטים חדשים של פרגולות אלומיניום לחצו כאן